|

MUZICĂ, FILME ȘI O CÂMPENEASCĂ - HARTA SECRETĂ A TIMIȘOAREI și concert Ilie Stepan & Horea Crișovan
Muzeul Satului Bănățean, la Hambar, marți 28 mai, de la ora 17.00 Vă invităm la noi la muzeu la ceva tare fain și cu intrare gratuită, după care o încheiem cu o câmpenească sub cerul liber.

Vom avea: proiecție de filme documentare realizate de Adriana Babeți, din seria ”Timișoara. Harta secretă” și anume:

”Să curgă bere pe Bega!” și ”Licori în cetate” – despre istoria berii din regiune, care începe cu aproape 1000 de ani în urmă, la Cenad; despre producătorii și negustorii de alcooluri și apoi despre frontul temperanței, ba chiar al abstinenţei. Pe de-o parte, chefliii, dar şi scriitorii şi artiştii, pe de altă parte, Asociația Femeilor cu Bărbați Bețivi, Asociaţia bunilor templieri, revista Abstinența și Asociația Alcoolicilor Anonimi.

”Amicii publici” – aventura celebrei „femei în roșu” din Banat, cea care l-a predat FBI-ului pe, la un moment dat, inamicul public nr.1 al Americii, John Dillinger. Acest episod din Harta secretă dezvăluie nu doar adevărata poveste a acestei femei, Ana Cumpănaș (1889-1947), din Comloșu Mare, devenită în SUA Anna Sage, ci și adevărata istorie a romanului Femeia în roșu, scris la Timișoara de trei autori: Adriana Babeți, Mircea Mihăieș și Mircea Nedeleciu.

Toate acestea vor începe la ora 17.00, iar apoi celebri noștri muzicieni Ilie Stepan și Horea Crișovan vor susține un recital de chitară. Cei care-i cunosc știu bine că un asemenea deliciu artistic nu trebuie ratat sub nicio formă.

Apoi – la povești și prietenie la un vin din pahare de sticlă și la un paprikaș.

Vă așteptăm cu drag, intrarea este liberă.

Borco Ilin, PR MSBT

23.05.2024

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top