Vocile Unite ale Banatului, o fereastră spre multiculturalitatea muzicală din Banat
Spectacolul muzical audio video inedit, unde muzica, mișcarea și tehnologia se îmbină cu tradițiile multietnice ale culturilor europene din Banat revine la Timișoara pe 9 iulie, ora 21:00, la Muzeul Satului Bănățean.

9 iulie, ora 21.00, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Proiectul este organizat în România de Asociația Art&Co, împreună cu muzicieni români și germani din Berlin, cu muzicieni și cântăreți din Banat, cu compania română de film Wearebasca și teatrul muzical Collective TAN-IN.
Doine, bocitoare, cântece la fluier, muzică de cor, o cântăreață bulgăroaică, artiști cehi tradiționali sau ritmuri de muzică lăutărească, sunt doar câteva dintre componentele sonore ale unui produs artistic colectiv, născut din dorința de a scoate la iveală influențele muzicale din Banat, prezente în urma multitudinii de culturi europene reunite de migrație. Ansamblul muzical este unul internațional, iar instrumentația folosită este deopotrivă clasică și tradițională. Interpreții se disting printr-o versatilitate aparte, fiind familiari atât cu muzica contemporană academică, cât și cu formatele deschise alternative și improvizația liberă.
În perioada 23 iulie – 6 august 2021, proiectul cultural Vocile Unite ale Banatului a pornit prin Banat în căutarea unui dialog multicultural al sunetului, și a fost vizionat în premieră în Timișoara, și, ulterior, la Berlin și la București.
Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe informații despre program și modalitatea de participare se găsesc în evenimentul de pe pagina oficială de Facebook a muzeului: //fb.me/e/6qqlDa3M1
Tot în cadrul evenimentului, va putea fi văzută o colecție de instrumente tradiționale a cercetătorului și profesorului universitar timișorean Ovidiu Papană, sub formă de improvizație în eveniment, colecție unică în lume și prea puțin cunoscută de către tinerii din oraș.
Directori artistici și concepție:
Idee – Claudia van Hasselt; compoziție – Sabina Ulubeanu / Amen Feizabadi
Voce, Voce tradițională/improvizație /Ana Dubyk
Mezzo/voce/improvizație – Claudia van Hasselt; Vioară/improvizație – Ladislau Csenedes; Clarinete/fluiere/improvizație – Mihai Pintenaru
Setăr/improvizație – Amen Feizabadi
Instrumente tradiționale românești/improvizație – Ovidiu Papană
Live electronics/improvizație – Cătălin Crețu
Film – Wearebasca/Toma Hurduc// Claudia van Hasselt // Amen Feizabadi // Sabina Ulubeanu
Inginer de sunet: Mihai Toma; Editare video – bigcountry.berlin
Eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș
Parteneri: Muzeul Satului Bănățean, Colecția Etnografică Marius Matei, Forumul Democrat al Germanilor din România

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top
Sari la conținut