Vom găzdui muzeografi și cercetători de la București, Sibiu, Brașov, Craiova, Arad, Drobeta-Turnu Severin, Caransebeș și bineînțeles din Timișoara, care vor participa la lucrările sesiunii structurate pe cel puțin trei secțiuni de comunicări, una dedicată înaintașilor noștri și contribuțiilor etnografiei bănățene, una dedicată muzeologiei și problemelor muzeelor etnografice și rezervațiilor de arhitectură populară în aer liber. Sesiunile se vor desfășura în 23 și 24 noiembrie la hotel Streliția, str. Simion Bărnuțiu 44, Timișoara. Responsabilii pentru acest eveniment sunt muzeografii dr. Cătălin Balaci și dr. Andrei Milin.

Simpozionul Tradiție și modernitate în satul românesc, ediția a II-a
- 22-24 noiembrie 2017
Această comunicare de lucrări științifice se află deja la a doua ediție și este dedicată publicului interesat. Va aduna specialiști atât din țară cât și din străinătate, în principal de la muzee de profil similar cu Muzeul Satului Bănățean.
Evenimente următoare
- 28 noi. 2023 – 28 feb. 2024
Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții
În perioada 28 noiembrie 2023 - 28 februarie 2024, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, alături de Muzeul Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare" și de Muzeul Național al Țăranului Român București, sub egida CJ Timiș și a CJ Maramureș, organizează expoziția de sculptură și pictură intitulată "Centrul Artistic Baia Mare
- 14 – 15 octombrie 2023
Banatul interetnic ateliere gastronomice și expoziții de port în …
Vă invităm în perioada 14 – 15 octombrie 2023 să vizitați Banatul interetnic ateliere gastronomice și expoziții de port în curțile caselor de pe Aleea etniilor din muzeu, cu deschiderea oficială sâmbătă la ora 10.00. Pe parcursul celor două zile vă puteți delecta cu specialități culinare bănățene, cu bucate
- 14 - 15 octombrie 2023
Simpozionul internațional Trecut și prezent etnografic, ediția a VIII-a
În perioada 14 - 15 octombrie 2023, Muzeul Satului Bănățean organizează cea de-a opta ediție a simpozionului internațional de comunicări științifice intitulat Trecut și prezent etnografic, cu participarea specialiștilor din domeniul muzeal, al științelor asociate etnologiei și a protecției și a promovării patrimoniului cultural din România și Republica Serbia.