|

Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții

În perioada 28 noiembrie 2023 – 28 februarie 2024, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, alături de Muzeul Județean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare” și de Muzeul Național al Țăranului Român București, sub egida CJ Timiș și a CJ Maramureș, organizează expoziția de sculptură și pictură intitulată “Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții”.

Citește mai mult
Banatul interetnic ateliere gastronomice și expoziții de port în curțile caselor de pe Aleea etniilor din muzeu

Banatul interetnic ateliere gastronomice și expoziții de port în …

Vă invităm în perioada 14 – 15 octombrie 2023 să vizitați Banatul interetnic ateliere gastronomice și expoziții de port în curțile caselor de pe Aleea etniilor din muzeu, cu deschiderea oficială sâmbătă la ora 10.00. Pe parcursul celor două zile vă puteți delecta cu specialități culinare bănățene, cu bucate din șpaisul bănățean și cu roadele muncii agricultorilor din regiunea noastră. Pentru o frumoasă completare a peisajului cultural din weekend-ul viitor, alături de voi vor fi și meșteri populari, iar pentru un plus de bună dispoziție, pe scenă vom avea un spectacol muzical.

Citește mai mult
Trecut si Prezent Etnografic

Simpozionul internațional Trecut și prezent etnografic, ediția a VIII-a

În perioada 14 – 15 octombrie 2023, Muzeul Satului Bănățean organizează cea de-a opta ediție a simpozionului internațional de comunicări științifice intitulat Trecut și prezent etnografic, cu participarea specialiștilor din domeniul muzeal, al științelor asociate etnologiei și a protecției și a promovării patrimoniului cultural din România și Republica Serbia.

Citește mai mult
Scroll to Top