Pe lângă standurile producătorilor de zacuscă, răchie, cârnaț și murături, vom avea demonstrații culinare cu degustare pentru public, de la ora 14.00: scriitorii timișoreni vor găti un ceaun de zacuscă, bikerii din Timișoara – altul, jurnaliștii timișoreni vor încinge un gulaș de vițel, iar de la Culinaria Banatica vom degusta un gulaș cu varză.
În acest context, prepararea zacuștii depășește condiția de act gastronomic și devine unul ritualic, un gest de recuperare a copilăriei măcar pe moment. Rolul principal al muzeului este de gestionare a memoriei – a patrimoniului imaterial: povești, obiceiuri, tradiții. Și accesarea amintirilor, o nostalgică incursiune în dimensiunea timpului făurit din dragostea necondiționată a bunicilor, a uriașilor care ne-au construit mica noastră veșnicie de atunci, a acelui timp care purta numele nostru personal.
Vă așteptăm cu drag și vă dăm și linguroiul de lemn să amestecați împreună cu noi în ceaune, intrarea este gratuită!
Borco Ilin, PR MSBT