|

Ziua Europei la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara 2024
Joi, 9 mai 2024, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara se vor desfășura o serie de evenimente destinate sărbătoririi Zilei Europei, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Programul cuprinde următoarele momente:

Prezentarea Zilei de 9 Mai de către un reprezentant al Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, urmat de intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene și de alocuţiuni ale oficialităţilor. Crosul Europei, desfășurat în parteneriat cu Asociația Club Sportiv „Campioni pentru viitor”. Startul se va da la ora 10:30, iar premierea câștigătorilor va avea loc la ora 12:30. Înscrierile se pot face până în 5 mai, pe link-ul https://forms.gle/RYu9VBgtpr38VZaC8. Următorul moment va cuprinde: vizitarea pavilioanelor de prezentare ale membrilor Asociației Corp Consular Timișoara și ale unor instituții publice și organizații neguvernamentale; un moment artistic susținut de Muzica militară a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”; „Peru salută Europa” – melodii din folclorul peruan interpretate de formaţia „Sangre Latina”; „Noua poveste a scufiței roșii” – spectacol susținut de actori ai Teatrului de păpuși Merlin din Timișoara; spectacol artistic dedicat Zilei Europei coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș; activități sportive în coordonarea Direcției Județene de Sport Timiș (demonstrații de volei, judo, karate și badminton); exerciții de dresaj canin, disciplină canină și exerciții de intervenție cu câinii de serviciu ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș; prezentarea tehnicii din dotarea polițiștilor, a jandarmilor, a polițiștilor de frontieră și a polițiștilor locali.

Spre seară, evenimentele se mută în Piața Victoriei, unde va avea loc, cu începere de la ora 18:00, un spectacol extraordinar ai cărui invitați sunt Corala „Contrast”, orchestra simfonică „Lira” și orchestra Ansamblului „Timișul”, cu soliștii Nico și Cezar Ouatu, urmați de invitatul special al serii – faimoasa artistă DJ Sonique, nume de referință în industria muzicală, care aduce în orașul nostru energia sa pozitivă și talentul său incontestabil. Intrarea este liberă.

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top