|

Expoziție - Locul unde au înviat bunicii de Adina Ștefănescu
Joi 18 aprilie 2024 ora 17.00 se lansează la Muzeul Satului Bănățean expoziția Locul unde au înviat bunicii de Adina Ștefănescu, Muzeul Satului Bănățean găzduiește expoziția personală de debut a Adinei Ștefănescu, una care sărbătorește amintirea satului bănățean de altădată, un loc idilic, de reîntoarcere la copilărie.

Joi 18 aprilie 2024 ora 17.00 se lansează la Muzeul Satului Bănățean expoziția Locul unde au înviat bunicii de Adina Ștefănescu,
Muzeul Satului Bănățean găzduiește expoziția personală de debut a Adinei Ștefănescu, una care sărbătorește amintirea satului bănățean de altădată, un loc idilic, de reîntoarcere la copilărie.

“Locul unde au înviat bunicii” există – este chiar în tablourile artistei. Acolo îi auzi pe bătrâni cum givanesc pe banca de la stradă, vezi cum se prelinge lumina dimineții peste frontoanele caselor, acolo asculți rândunicile vara sub grinzile de la șură și pițigoii iarna, în crengile de măceși și pruni, acolo privești la lumea cea mare prin ferestrele cu obloanele deschise și printre mușcatele bunicii.

Trenuri albastre de navetiști în nesfârșitul auriu al pustei bănățene, zupa aburindă de duminică ca un blid de stele, laptele cald și spumos din șistarul de argint, găini ce cârâie în lenea amiezii, oi și vaci care dormitează sub umbra băgrinilor de pe islaz, pe lângă fântânile cu cumpănă – depictează autoarea.

Nostalgia și poezia din lucrările Adinei Ștefănescu vor fi onorate de gândurile bune ale prietenilor și poeților prezenți la vernisajul din 18 aprilie de la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17 (Robert Șerban, Borco Ilin,Camelia Burghele, Gabriel Timoceanu, Goran Mrakic).

Vernisajul va fi unul inedit, cu lucrări expuse în exterior, după care va urma panotarea lucrărilor în interior, cu participarea publicului.

Expoziția va fi găzduită în Casa Națională din muzeu timp de o lună de zile.

Vă așteptăm cu drag! 

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top