|

Târgul Meșterilor Populari ediția a XXIII-a 23 – 23 septembrie 2023
Muzeul Satului Bănăţean în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş organizează în perioada 23-24 septembrie 2023 cea de-a XXIII-a ediţiea Târgului Meşterilor Populari, manifestare care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din toate zonele etnografice ale ţării.
Anul acesta participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională. Locul de desfășurare al târgului este în incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timișoara.

Program:

Sâmbătă, 23 septembrie între orele:10.00-11.00 va avea loc deschiderea festivă şi prezentarea participanţilor, iar între orele 10.00-20.00 se va desfășura expoziția cu vânzare a meşterilorpopulari și a producătorilor tradiționali.

De la ora 16 are loc pe scenă spectacolul artistic susținut de ansamblul Pusta Banatului și soliștii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Văcaru și Anda Sabadoș.

Duminică, 24 septembrie între orele:10.00-20.00 se va desfăşura expoziția cu vânzare a meşterilorpopulari, iar între orele 13.00-14.00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor.

Vă așteptăm cu drag, intrarea este gratuită!

Borco Ilin, PR MSBT

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top