|

TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI, ediția a XVIII-a
TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI, ediția a XVIII-a 22-23 septembrie 2018 la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Iată că Târgul Meșterilor Populari a ajuns la a XVIII-a ediție, și, ca număr, se potrivește de minune cu ultimele două cifre ale anului Centenarului 2018. Vremea se anunță frumoasă, pare se că și acest septembrie poartă pe cap pălăria de paie a bunicului.

Până acuma ne-a fost confirmată participarea a 73 de meșteri/creatori de artă populară, din care 17 sunt din Banat, iar ceilalți – din toată țara. Mai mult, anul acesta vom avea și meșteri din Republica Moldova. Nu ratați ceramica de Baia Mare, de Târnăveni, de Horezu și de Corund, sculptura în lemn, mobilierul și uneltele. Vom avea și costume populare, țesături, podoabe, cojoace, căciuli, instrumente muzicale, întregul arsenal de pielărie – curele, opinci, ornamente din paie și multe, multe alte obiecte artizanale din Constanța, Mureș, Suceava, Hunedoara, Caraș-Severin și Serbia.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă 22.09.2018 la ora 10.00, iar târgul se va încheia duminică seara, în 23.09.2018. Acest eveniment, sprijinit financiar de CJ Timișoara, face din pădurea noastră, cu ajutorul acestei toamne superbe, unul dintre cele mai frumoase spații publice din Timișoara.

18.09.2018

Borco Ilin, PR MSBT

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top