|

Ruga Bănățeană la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, 4 septmebrie 2022
Muzeului Satului Bănățean Timișoara își deschide larg porțile în luna septembrie pentru un eveniment cu tradiție: Ruga Bănățeană – care își așteaptă ”goștii” în 4 septembrie, începând cu ora 10.00.

Această manifestarea tradițională de cântec, joc și voie bună este o sărbătoare a întregii comunități. În prima parte a zilei vor avea loc două prezentări de carte, alături de mai recent număr al revistei Nedeia al Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș Severin. Vor participa câteva nume de marcă din peisajul cultural bănățean precum prof. Gheorghe Jurma, dr. Mihai Anghel, conf. univ. dr. Gheorghe Secheșan. Întâlnirea va moderată de Angelica Herac.

De la ora 16:30 scena muzeului vor urca ansambluri de dansuri din Banat și artiști de marcă ai Banatului – Vasile Conea, Pera Todorovici, Alina Ștefănescu, Dana Ivan, Adi Bihoi, Valentin Vădrariu și mulți alții, scopul acestor evenimente finanțate de Consiliul Județean Timiș fiind promovarea tradițiilor și culturii bănățene.

Coordonatorul manifestației este muzeograful Marius Matei. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag !

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top