|

FESTIVALUL ETNIILOR, ediția XXII – 17/18 iunie la Muzeul Satului Bănățean, ora 18.00
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș prin Programul Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, organizează cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Etniilor în perioada 17-18 iunie 2023 la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altădată la Muzeul Satului Bănățean. Va propunem două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos conservate și restaurate, multă voie bună și bucurie la un eveniment, în care de peste 20 de ani sărbătorim multiculturalitatea spațiului bănățean.
Festivalul Etniilor debutează sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 18 cu o paradă a etniilor: germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă, urmat de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei. Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folcloric din Nisporeni.
Invitatul special al serii este Damian&Brothers.
Festivalul Etniilor continuă duminică, 18 iunie 2023, la ora 18 cu paradă etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzică și dansurile tradiționale. În recital este Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun, Brancu și Ciprian Român. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătură maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.
Prezintă Felicia Stoian.
Eveniment finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.
Accesul este gratuit!

Va așteptăm cu drag și prietenie, se anunță zile fără ploaie!

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top