|

Expozitie Personalitati banatene
Expoziția de fotografii intitulată Personalități bănățene în spațiul european – Dositei Obradovici în Dalmația prezintă viața ieșită din comun și activitatea educativă și culturală a marelui om de cultură și iluminist bănățean din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, printre sârbii din Dalmația și Lika. Vernisajul va avea loc în 25.11.2022, în Muzeul Satului Bănățean, în obiectivul muzeal Casa Națională.

Vizitatorii acestei expoziții inedite, organizate de muzeograful dr. Andrei Milin și finanțate de CJ Timiș pot vedea imagini din localitățile în care a trăit și activat Dositei Obradovici, reproduceri cu scrisori ale marelui om de cultură, dar și ecoul activității sale, materializat în monumente și plăci memoriale dedicate marelui iluminist.

Materialul expus a fost adunat și selectat de dl Miroslav Kuraica, originar din Plavno, (Dalmația, Republica Croația), locul unde Dositei Obradovici a lucrat ca și învățător, un admirator al vieții și operei marelui iluminist bănățean, una dintre cele mai importante personalități ale culturii sârbe.

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top