Atelier de gastronomie traditionala 04.04.2023 Muzeul Satului Banatean
Activitatea culturală ,,Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post”coincide cu perioada Postului Mare, perioada de asceză premergătoare Paștilor. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor, periodă în care au loc o multime de randuieli tradiționale pe care vrem să le prezentăm teoretic și practic prin ateliere de lucru cu tinerii.

Se vor prepara bucate de post spre degustare (fasole, varză, grâu, colaci) în colaborare cu prof. Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Timișoara.

Locația: gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor. Responsabilul de proiect este colega muzeograf Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de CJ Timiș.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimente următoare

Translate »
Scroll to Top
Sari la conținut