Gospodărie de la Jebel (judeţul Timiş)

Datată la mijlocul secolului al XIX-lea.
Casa ţărănească are o prispă continuă dispusă de-a lungul celor trei încăperi. Soclul casei este din piatră, pereţii sunt construiţi din lemn, planul construcţiei cuprinde o tindă centrală şi două încăperi dispuse simetric. Prispa se sprijină pe cinci stâlpi de stejar frumos ciopliţi. Soclul este foarte scund din piatră de carieră. Pereţii sunt din lemn de stejar încheiaţi la colţuri în „cheutori româneşti „lipiţi la interior şi exterior cu lut şi văruiţi. Şarpanta este din stejar şi învelitoarea din ţiglă- solzi. A fost achiziționată din Jebel jud. Timiş și adusă în muzeu în anul 1973.
Este prevăzută cu un grajd cu şopron. Construcţia anexă este compartimentă în două spaţii: închis pentru vite, deschis pentru utilaje, în faţa acestora există o prispă continuă. Bârnele sunt construite din stejar, îmbinate în căţei. Acoperişul este în două ape, cu învelitoare din ţiglă. Anexa a fost adusă din localitatea Cerna, comuna Libling, jud Timiş.
Hambarul este construit din lemn de stejar și compartimentat în două încăperi: cea din dreapta este destinată cămării, cea din stânga este destinată depozitării cerealelor, iar între ele se află şopronul pentru car. La faţada principală se află o prispă continuă pe stâlpi de stejar. A fost achiziționat din Şipet, comuna Tormac, jud Timiş.
Cocină cu coteţ. Este compusă din două compartimente, unul închis cu pereţi de lemn lipiţi cu lut, celălalt în consolă pe doi stâlpi de lemn. Întreaga tâmplărie este din lemn de stejar, fasonat din bardă şi îmbinată în căţei, cu învelitoare din ţiglă.
Anexa a fost adusă din localitatea Cerna, comuna Libling, jud Timiş. Construcţia a fost achiziţionată de muzeu în 1972.